Navigation Menu+

How To: Paasei Piñata Koekjes

Posted on apr 13, 2014 by in How To | 1 comment

Ingredienten piñata koekjes

Voor de paasdagen ben ik eens gaan brainstormen voor een leuk recept op lotsofcake.com. Na een tijdje kwam ik de piñata koekjes tegen, wat me op een idee bracht: Piñata koekjes in de vorm van een paasei! Ik kon nergens echt een simpel recept vinden voor de koekjes, dus ben ik het zelf maar gaan uitproberen met een ander recept en idee. Ik vind het resultaat heel leuk geworden, en hopelijk duiken jullie ook de keuken in na het lezen van deze how-to!

De koekjes:

20140411_194432

Om het koekjesdeeg te maken heb je de bovenstaande ingrediënten nodig. Als eerste roer je de boter (op kamertemperatuur) en suiker in een kom met een pollepel. Waarschijnlijk kan je het ook met de mixer doen, maar voor nu heb ik het recept aangehouden. Klop (ik deed het met een garde) de eierdooier en de vanille erdoor. Zeef de bloem en het zout bij het mengsel en roer alles goed door elkaar. Aangezien ik roeren een beetje nutteloos vond ben ik het gaan kneden tot een deegbal.

20140411_202606

Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Doe bij elk deel een klein beetje kleurstof en kneed het door elkaar tot het helemaal gelijk gekleurd is. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de koekjes maar 1 kleur te geven, of helemaal geen. Omdat ik paaseitjes maak vond ik roze, blauw en geel wel leuk 🙂 Wikkel de deegballen in huishoudfolie en leg ze voor 60 minuten in de koelkast. Ik had ze de hele nacht in de koelkast laten liggen, maar toen ik er de volgende dag mee ging werken kwam ik erachter dat dat helemaal geen nut had.. Weten we dat ook weer.

20140412_154608 20140412_160040

Rol een deegbal uit tussen 2 vellen bakpapier (dit zodat je geen bloem hoeft te gebruiken) tot zo’n 0,3 centimeter dikte. Voordat ik de koekjes eruit ging steken legde ik de lap deeg nog even in de koelkast, zodat de koekjes daarna beter hun vorm zouden behouden. Leg de koekjes uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en zet die ook nog even in de koelkast (als je daar plek voor hebt). Ik deed dit om er zoveel mogelijk voor te zorgen dat de koekjes niet erg zouden uitlopen tijdens het bakken. Haal bij 1 van de 3 koekjes het middelste gedeelte eruit, hier komen later de smarties in.

20140412_162651

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 190 graden voor 10 minuten. Draai na 5 minuten de bakplaat om, zodat ze mooi gelijk bakken. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.

Het versieren:

20140412_174614 20140412_174717

Voor de versiering heb je glazuur nodig. Dit heb ik heel simpel gemaakt door poedersuiker te mengen met een beetje water. Zorg dat de glazuur niet te waterig is, want dan loopt het van je koekje af. Doe het glazuur in een spuitzakje, ik heb hiervoor een ziplock-bag gebruikt en een heel klein stukje van het hoekje afgeknipt.

Aangezien mijn koekjes toch nog ietsje uitgelopen waren heb ik steeds 3 koekjes bij elkaar gezocht die goed op elkaar paste. Leg het onderste koekje met de onderkant naar boven en spuit daar een lijn glazuur op, zoals op de linkse foto. Leg met middelste koekje erop en strooi er een paar smarties in (niet te vol, want dan past de bovenkant er niet op). Spuit nog een lijntje glazuur op de rand en plak het bovenste koekje erop. Doe hetzelfde bij de rest van de koekjes.

20140412_192927

En daar heb je je piñata koekjes! Omdat ik ze zo nog een beetje saai vond heb ik ze versierd met het glazuur. Hier kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan 🙂

 

Alvast fijne paasdagen en veel succes!

20140412_193246

 

 

 

Bron koekjes: Receptenboekje van ”Love Food”

1 Comment

  1. Leuk! Ga het morgen maken!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: