Navigation Menu+

Gooey Brownie Mud Hen Bars

Posted on okt 29, 2015 by in Bake or Fake | 2 comments

Bake or Fake: een nieuw concept op Lots of Cake. De laatste tijd zie je op Facebook ontzettend veel korte video’s waarin een recept wordt gemaakt dat erg makkelijk en lekker lijkt. Ik vroeg me af of deze wel echt zo simpel zijn, en belangrijker: of het überhaupt wel smakelijk is? Daarom heb ik besloten deze recepten uit te testen en te reviewen! Op het einde van elke review vertel ik of het recept te moeite waard is te maken (Bake), of dat het grote onzin is (Fake). 

Als eerste was ik benieuwd naar deze brownies. Zoals je ziet lijkt het erg makkelijk in het filmpje, dus dit leek me een prima eerste ‘uitdaging’.

 

Ingrediënten

20151029_144558

Onder elke video vind je het uitgeschreven recept in een reactie. Dit heb je nodig:

  • browniemix + 50 gr boter
  • 2 eiwitten
  • 220 gr bruine suiker
  • mini marshmallows
  • chocolate chips
  • (pecannoten)

Ik liep al vrij snel tegen een klein probleempje aan, namelijk dat niet elke supermarkt mini marshmallows en chocolate chips verkoopt. Daarom heb ik gewoon grote marshmallows en een reep chocolade gekocht en deze later in kleine stukjes gesneden. Niet zo erg natuurlijk, maar het kost je wel wat tijd.

Bereiding

20151029_153152 20151029_154101

20151029_154316 20151029_162127 (1)

 

Ik begon met het snijden van de marshmallows en chocolade, zodat dat vast klaar stond. Hierna maakte ik de browniemix volgens de instructies op de doos. In een andere kom klopte ik de eiwitten stijf en spatelde ik de bruine suiker er voorzichtig doorheen. Met bakspray vette ik de schaal in en legde er voor de zekerheid een bakpapiertje in. Nu was het een kwestie van de mix erin doen, de chocolade en marshmallows erop leggen en het eiwitmengsel erover uit te smeren. Makkie toch?

Nouja tot nu toe kon er niet veel misgaan. Zoals ik al in de reacties las ligt het probleem bij het bakken. Op een of andere manier wordt de brownie niet gaar door de laag eiwit. Uiteindelijk heb ik volgens het recept de brownie 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden gebakken, toen bedekt met aluminiumfolie en nog 20 minuten gebakken. Hierna was de brownie nog steeds zo goed als vloeibaar, maar ik hoopte dat het iets vaster zou worden als het afkoelde.

(………)

20151029_192826 20151029_192810

 

Nope… nog steeds (vrij) vloeibaar. Ondanks dat wel eetbaar, maar je zult het moeten opscheppen als een soort appel crumble. Mijn moeder en broertje vonden het wel erg lekker, en ik moet toegeven dat het ook best lekker is, maar na een paar hapjes zat ik al vol. Ontzettend machtig! Dat komt waarschijnlijk ook omdat de brownie niet gaar was, maar ook zeker door de marshmallows en schuimlaag.

Bake or Fake?

Als je precies doet wat er in het recept staat is het totaal fake. In 35 minuten krijg je never nooit die brownie gaar en kan je van die mooie stukjes snijden. Op mijn manier was het nog steeds niet helemaal gaar, maar op zich smaakte het wel goed. Als je niet zo snel misselijk wordt en doodgaat van de honger, zou ik zeggen: bake. Maar zelf zou ik het lekker bij de originele brownies houden 🙂

 

2 Comments

  1. Hoi Charlotte, zou het kunnen liggen aan bakken in een metalen vorm (in het filmpje) vs in een stenen vorm? Ik kan mevoorstellen dat een metalen vorm sneller warm wordt.

    • Hmm ja, daar had ik nog niet over nagedacht! Ik heb wel vaker brownies gebakken in deze schaal, maar wel met een ander recept en waarschijnlijk een langere baktijd. Al waren er wel veel reacties onder het filmpje met hetzelfde probleem.. Ik denk dat dit recept wel lukt als je eerst de brownie bakt en daarna pas de laag schuim meebakt ?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: