Navigation Menu+

Variatierecept Koopmans Kleine Kruimeltaartjes

Posted on mrt 8, 2014 by in Recepten | 0 comments

Benodigdheden Kruimeltaartjes

Gistermiddag ging ik aan de slag met de Koopmans Kleine Kruimeltaartjes. Ik was er heel benieuwd naar, en na lang zoeken had mijn moeder eindelijk een pak kunnen bemachtigen. Alleen op het pak staan 2 mogelijkheden met appel en kersen, terwijl ik ze veel liever met room wilde vullen. Ik begon op Google te zoeken naar een recept met banketbakkersroom, maar kon helaas niks vinden. Toen besloot ik het maar op de gok te doen en ze zelf te vullen met de banketbakkersroom van de Jamin die ik nog in de kelder had staan. Iedereen vond het eindresultaat erg lekker, dus heb ik besloten dit variatierecept op de Koopmans kruimeltaartjes met jullie te delen!

Bereiding:

20140307_155659

Aangezien alle instructies achter op het pak staan, ga ik dat hier niet helemaal uittypen 🙂 Het is wel handiger om eerst de banketbakkersroom te maken, want toen ik na een tijdje de laatste kruimels erover wilde strooien zaten die helemaal aan elkaar vast *paniek momentje*, gelukkig werden het weer kruimels toen ik de massa opnieuw mixte met steeds een theelepeltje bloem erbij. Voor de banketbakkersroom het ik de helft van het recept genomen wat op de achterkant staat, dus 100 gr mix en 250 ml water. Dit was gelukkig precies genoeg voor de taartjes.

20140307_164837 20140307_172054

Vul de vormpjes met de kruimelbodem erin met de banketbakkersroom (ik deed dit met een spuitzak, daarna streek ik het met een lepel glad) en strooi de overgebleven kruimels erover een. Als je dat hebt gedaan zou het er net zo als op de linkerfoto uit moeten zien. Zet ze in de voorverwarmde oven en bak ze voor 25 minuten tot de kruimels mooi gekleurd zijn. Op de rechterfoto zie je de taartjes als ze net uit de oven zijn, de taartjes rechtsboven zijn het beste gelukt, je kunt het beste de taartjes na 20 minuten draaien in de oven zodat de voorste ook goed kleuren (denk ik nu pas aan haha).

Er zit trouwens ook een zakje kaneelmix in het pak wat ik bij de banketbakkersroom wilde doen, maar toen ik vrolijk de vormpjes stond te vullen zag ik opeens het zakje in mijn ooghoek liggen (vergeten, oooops). Je kunt hier dus zelf voor kiezen, als je ook niet zo vergeetachtig bent als ik 😉

Laat de taartjes goed afkoelen en presenteer ze op een mooie schaal of plateau. Eet smakelijk!

kruimeltaartjes

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: