Snickerdoodles
Aangezien het alweer heel lang geleden is dat ik iets gepost heb (oeps..) ben ik weer eens gaan bladeren in mijn receptenboekje. Toen kwam ik de snickerdoodles tegen, en die kon ik eigenlijk niet weerstaan. Het enige wat ik niet in huis had was nootmuskaat en pecannoten, maar die kan je eigenlijk wel weglaten als je daar niet van houdt. Het deeg moet trouwens een uurtje in de koelkast, dus niet dat je ’s avonds denkt: ”Goh, laat ik eens even snel koekjes gaan maken” (wat ik dus had). Maar goed, laten we beginnen!
Het deeg:
Doe de boter (op kamertemperatuur) en suiker in een kom en mix dit door elkaar op lage snelheid. Klop de eieren los en voeg die ook toe, samen met de vanille. Je hoeft niet lang door te mixen, zolang alles maar goed door elkaar is gemixt. Zeef de bloem, bakpoeder, nootmuskaat en zout bij het mengsel en mix dit ook door elkaar.
Hak de pecannoten fijn (zoals hierboven) en doe deze er ook bij. Nu ben ik verder gegaan met de hand, omdat het te vast werd voor de mixer. Maak een bal van het deeg en wikkel het in huishoudfolie. Leg deze nu in de koelkast voor 30-60 minuten. De mijne lag dus een hele nacht in de koelkast, maar dat maakt in principe niet uit.
De Snickerdoodles:
Pak steeds een stukje deeg een maak daar een balletje van. Maak ze niet te groot, want ze worden ook nog groter in de oven. Rol de balletjes door de kaneelsuiker zodat hij helemaal bedekt is. De kaneelsuiker kan je kant en klaar kopen, maar ook net zo makkelijk zelf maken. In het recept stond 1 el kristalsuiker en 2 el kaneel, maar omdat ik dat nogal een rare verhouding vond heb ik zelf maar wat bij elkaar gegooid. Leg nu de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat op ruime afstand van elkaar.
Nu zijn je bitterballen- ehh Snickerdoodles klaar om de oven in te gaan! Bak de koekjes 10-12 minuutjes in een voorverwarmde oven van 190 graden tot ze goudbruin zijn. Ik heb totaal 2 bakplaten vol gekregen met 45 koekjes. Als je dit nou teveel van het goede vindt kun je gewoon het recept halveren. Laat de koekjes 10 minuutjes afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.
Ze zagen er niet zo uit als op de foto uit mijn receptenboek, maar toen ik het googlede zag nog veel meer varianten. Achja, het gaat om de smaak, en die was gelukkig erg lekker!
Eet smakelijk!
Bron: receptenboekje van ”Love Food”
Recente reacties