Navigation Menu+

Pink Lemonade

Posted on okt 12, 2014 by in Recepten | 0 comments

ingredienten pink lemonade

Toen ik op vakantie was in Ierland zat ik op een terrasje bij Powerscourt, en daar verkochten ze schattige flesjes met pink lemonade. Ik nam een slokje en was meteen verkocht, zó lekker! Ik heb het lege flesje mee naar huis gesmokkeld en ben vergelijkbare recepten gaan zoeken. Uiteindelijk heb ik er eentje gevonden en hem uitgeprobeerd. Hierboven staat het recept van die site, maar aangezien er belachelijk veel frambozen in moesten (die ook niet bepaald goedkoop zijn) heb ik op de gok een beetje de verhoudingen veranderd. Ik had maar ongeveer 400 frambozen, en heb daarom maar 200 gram suiker genomen. Ook heb ik de sinaasappel weggelaten, omdat je die niet los kon kopen (hihi). Uiteindelijk vond ik het toch nog lekkere limonade, vandaar dat ik het met jullie deel!

Bereiding:

20141004_193037 (2) 20141004_193255 (2)

Doe alle frambozen, de suiker, anderhalve citroen (in schijfjes) en eventueel de sinaasappel in de grote steelpan. Voeg hier nog 350 ml (of als je dezelfde verhoudingen als ik gebruik 300 ml) aan toe. Dit moet je nu al roerend aan de kook brengen en zou volgens de site ook maar 5 minuten moeten duren, maar aangezien ik het steeds veel te hard vond gaan en bang was dat het zou aanbranden, heb ik ongeveer een half uur op laag vuur staan roeren (tja). Na een tijdje waren de frambozen zo goed als opgelost en toen het mengsel begon te borrelen heb ik het van het vuur gehaald. Nu moet je het helemaal af laten koelen en daarna kun je het in een zeef afgieten. Druk alles nog goed aan met een lepel, zodat alle sappen eruit komen. Hierna heb ik de siroop in een beker gedaan en een nachtje in de koelkast laten staan.

20141005_124640 (2) 20141005_124825 (2)

De volgende dag ben ik de limonade gaan maken. Ik heb een grote kan gevuld met een laagje siroop en kwam erachter dat je veel meer mag toevoegen dan op bovenstaande foto, omdat je anders de smaak niet goed proefde. Als laatste heb ik nog schijfjes citroen en ijsklontjes toegevoegd.

20141005_125457 (2)

En klaar is je limonade!

Resultaat:

De limonade had helaas niet dezelfde smaak als de pink lemonade uit Ierland, maar hij was ook zeker niet vies. Ik vond wel steeds dat ik iets miste als ik het dronk. Uiteindelijk bleek ik het niet zuur genoeg te vinden, maar mijn zus en moeder vonden het juist lekkerder als het zoeter was geweest. Het is dus heel persoonlijk, en daarom kun je daar het beste rekening mee houden als je de siroop aan het maken bent. Ik denk dat ik de volgende keer veel meer citroen gebruik en veel minder frambozen, zodat het ook een lichtere kleur roze krijgt.

Dit was de eerste keer dat ik zoiets maakte, dus tips zijn altijd welkom! 🙂

(De siroop kun je ongeveer 1 week bewaren)

 

Bron: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/11288/pink-lemonade 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: