Navigation Menu+

Mijn 19e Verjaardag

Posted on jul 10, 2015 by in Foto's taarten | 0 comments

We zijn alweer bijna een maand verder, maar ik moest nog steeds de foto’s van mijn verjaardagstaart erop zetten (uitsteller? ik? welnee joh). 12 juni was ik jarig, en dat was net voor mijn laatste tentamen. Toch kon ik me een verjaardag zonder zelfgemaakte taart niet voorstellen, en daarom koos ik voor een iets simpelere taart dan met fondant.

20150612_153118 20150612_153949

 

Voor de basis heb ik mijn standaard Funcakes biscuitmix gebruikt, maar dan in drie delen verdeeld, zodat ik een roze ombre effect kon maken. Ik wilde dit altijd al een keer proberen, en dit was een perfect moment daarvoor 🙂 Normaal zit in deze taarten alleen een dun laagje botercrème (hetzelfde als de buitenkant), maar dat leek me een beetje saai. Daarom heb ik de taart gevuld met twee dunne lagen aardbeienbavarois en schijfjes verse aardbeien. Daardoor is het ombre effect iets minder perfect geworden, maar ik had liever een smaakvollere taart.

De buitenkant van de taart heb ik afgesmeerd met botercrème (recept van Laura: http://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanillecreme/), wat ik roze heb gekleurd met aardbeienjam. Uiteindelijk heb ik de taart afgewerkt met confettisprinkles, een gespoten randje en geweldige kaarsjes die ik bij de Jumbo had gevonden.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: