Navigation Menu+

Churros

Posted on mrt 12, 2014 by in Recepten | 2 comments

Ingredienten churros

Als ik had geweten dat churros maken zo makkelijk was, had ik ze al veel eerder gemaakt! Elk jaar kijk ik uit naar de kermis, zodat ik weer ergens een (mega dure) portie churros kan scoren 🙂 Maar daar hoeven we nu niet meer op te wachten! Ik heb het recept op het youtubekanaal van FOODGLOSS gevonden, en wil deze ook graag met jullie delen. Waarschijnlijk heeft iedereen deze simpele ingrediënten wel in huis, dus hoef je voor dit recept niet de deur uit!

Het deeg:

20140309_161631

We beginnen met het deeg (obviously). Doe de 250 ml water met de 100 gr roomboter in een pannetje en laat de boter smelten. Breng het mengsel aan de kook. Zodra het aan het bubbelen is haal je het pannetje van het vuur en doe je de 250 gr bloem erbij. Blijf het roeren totdat het een mooi geheel is:

20140309_161259

Leg het deeg op een stuk vershoudfolie en vouw de folie dubbel. Druk het deeg een beetje plat, zodat het sneller afkoelt. Pak het deeg verder in en laat het helemaal afkoelen. Zodra het helemaal is afgekoeld kan je pas verder met de volgende stap (dit kan best een tijdje duren).

Leg het afgekoelde deeg in een bak en doe daar de 2 eieren bij. Meng dit met elkaar totdat het ei goed opgenomen is. Ik deed dit eerst met de hand, maar ging er daarna met een vork doorheen. Nu is het deeg klaar voor gebruik. Ik deed het in de spuit van Taarten Decoreren, wat in het begin heel goed ging, maar na een tijdje werd het deeg steviger en heeft de spuit helaas het loodje gelegd (hij kan dus niet veel hebben). Een spuitzak is ook geen goed idee, want die knapte uit elkaar (hoeveel pech kan je hebben). Ik zou dus een churro maker aanraden, of een slagroomspuit die wel veel kan hebben.

20140309_185412 20140309_190634

Voor nu ga ik even verder met hoe ik het met de spuit op de linkerfoto heb gedaan (zelfde idee). Ik kneep net zolang door tot ik de churro lang genoeg vond (boven de olie, niet te hoog want je wilt natuurlijk geen hete spetters op je) en sneed het dan af met een mesje. Ik gebruikte voor nu de friteuse met zonnebloemolie, maar ik denk dat het lekkerder is als je de churros bakt in een pannetje met verse zonnebloemolie. Draai de churros af en toe om zodat allebei de kanten goed gekleurd worden. Na zo’n 2 à 3 minuten kan je ze eruit halen en uit laten lekken op een bordje met keukenpapier.

20140309_190857

Als finishing touch rol je de churros in de kaneelsuiker, maar als je niet van kaneel houdt kun je er ook gewoon poedersuiker over strooien. Wacht niet te lang met eten, want warm zijn ze natuurlijk het lekkerst.

Eet smakelijk!

 

 

Bron: https://www.youtube.com/channel/UCYkOn_bzmp73tmA6nFjcvMg

2 Comments

  1. Waar kan je zo’n slagroomspuit kopen?

  2. Ik heb zelf nog geen nieuwe aangeschaft, maar ik denk dat je die wel bij de Xenos of bij bakwinkels kan vinden!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: