Navigation Menu+

Aardbeien-mascarponetaart

Posted on mei 9, 2015 by in Recepten | 0 comments

ingredienten aardbeien-mascarponetaart

Morgen is het Moederdag, en waar kun je je eigen moeder nou blijer mee maken dan een overheerlijke taart?! Ik kwam deze taart tegen in een receptenboekje en wist gelijk dat deze perfect was. De bereidingswijze is helemaal niet moeilijk; voor je het weet staat hij al in de oven. Daarom kan je deze taart ook makkelijk nog de avond van tevoren maken! En als het te laat is voor Moederdag, is hij natuurlijk ook geschikt voor andere gelegenheden, òf gewoon omdat hij tè lekker is 🙂

Bereiding:

20150508_143026

Als eerste zorgde ik ervoor dat alle ingrediënten klaar waren voor gebruik, zodat ik daarna alles makkelijk samen kon voegen. Verkruimel de koekjes goed. Ik heb dit gedaan door ze eerst in een ziplock bag kapot te slaan met een deegroller, en daarna ik een kom nog verder te verkruimelen met de onderkant van een beker/glas. Dit kost wel veel tijd en moeite, dus als je een keukenmachine hebt, zou ik die zeker gebruiken! Hierna heb ik de aardbeien schoongemaakt en in vieren gesneden, en als laatste vast de witte chocolade gesmolten. Je kan het au bain marie smelten, maar ik heb het gewoon in de magnetron gedaan. Als je het net als ik in de magnetron doet, doe het dan in stappen van 1 minuut en roer het tussendoor steeds door. Mijn chocolade was na 2 minuten al goed gesmolten.

20150508_151628 20150508_153815

Nu alles klaar staat, kun je de bodem gaan maken. Volgens het recept moesten er walnoten in, maar ik kwam er later achter dat ik er niet genoeg had, dus deze heb ik weggelaten. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur en roer de koekkruimels erdoorheen. (Ik had dus 200 gr koekkruimels en 60 gr boter, maar uiteindelijk was het nog best droog en bleef het niet echt aan elkaar plakken. Na het bakken kwam ik tot de conclusie dat je beter meer boter kan gebruiken, ik schat zo’n 10 à 20 gram meer.) Verdeel de kruimels nu gelijkmatig in de springvorm (met bakpapiertje) met een lepel en druk het een beetje aan.

Voor de vulling klop je de mascarpone tot een gladde massa. Voeg de eieren en de suiker toe aan de mascarpone en mix dit ook goed door elkaar. Als het goed is, is de witte chocolade een beetje afgekoeld. Giet deze bij het mengsel en roer dit door elkaar. Ik roerde het eerst met een spatel, maar toen het nogal klonterig werd, heb ik het verder goed geroerd met een garde. Nu kunnen de aardbeien erbij; deze heb ik wel met de spatel erdoor geroerd.

Giet de vulling over de bodem in de springvorm (hier vergat ik even een foto van te maken, dus dat moet je je maar even inbeelden) en duw de aardbeien een beetje naar beneden. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 150 graden voor ongeveer 60 minuten. Ik heb hem uiteindelijk een kwartier langer gebakken (op 160 graden, mijn oven heeft geen 150), tot de bovenkant begon te kleuren. In het recept stond namelijk dat hij in de oven moest totdat hij nèt stevig was, maar de mijne bewoog nog helemaal in de vorm. Na dat kwartier was dat nog steeds zo, maar toen heb ik het maar gewoon geaccepteerd. Laat de taart in de oven helemaal afkoelen met de deur op een kiertje (!).

20150508_193512

Ik vond het net een kunstwerk!

Afwerking:

Als de taart helemaal is afgekoeld kun je de mascarpone erover smeren. Ik heb de taart hiervoor nog even in de vorm gelaten, maar ik ben al wel vast met een mesje langs de randen gegaan, zodat de taart niet meer vast zat aan de vorm. De mascarpone smeerde eerst niet goed, waardoor de bovenkant van de taart kapot ging, dus toen heb ik hem 5/10 seconden in de magnetron gedaan. Roer het hierna een heel klein beetje door, en als het goed is kun je het nu goed uitsmeren (met een spatel of lepel). Haal hierna de taart wel uit de vorm en zet hem op een bord. Versier hem met de witte chocoladevlokken en aardbeien zoals jij wilt. Ik het er zelf voor gekozen alleen de rand te bedekken met vlokken, met daarop de aardbeien.

20150509_134105 20150509_134133

Eet smakelijk!

 

 

 

Bron: receptenboekje van ”Love Food”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: