Navigation Menu+

Aardbeien en Bananen Milkshakes

Posted on mrt 7, 2014 by in Recepten | 1 comment

Ingredienten milkshakes

 

Woensdagavond had ik opeens erg zin in een milkshake van de McDonald’s, en toen bedacht ik me: waarom maak ik die niet gewoon zelf? Ik had het namelijk al eens eerder gemaakt bij mijn vader, en zoveel moeite kostte het nou ook weer niet. Dus hierbij een recept voor heerlijke milkshakes voor iedereen die net zo lui is als ik om naar de McDonald’s te gaan!

Bereiding:

Voor dit recept is een blender of staafmixer onmisbaar, anders zal je toch helaas zelf een milkshake moeten kopen 😉 Aangezien we thuis maar een doosje diepvries aardbeien hadden, koos ik ervoor 2 aardbeien en 2 bananen milkshakes te maken. Wil je nou 4 dezelfde shakes? Doe het recept dan gewoon keer 2.

Ik begon met de bananen milkshake. Daarvoor deed ik twee bananen in stukjes in de blender, goot de melk erbij en mixte het even door elkaar. Daarna deed ik de 3 bolletjes ijs en de eetlepel suiker erbij en blendde het door tot het een mooi (dik) geheel was. Dit duurde maar 1 à 2 minuutjes.

Voor de aardbeien milkshake deed ik iets te vrolijk de hele inhoud van het doosje (225 gram) in de blender met de melk, en kwam er gauw achter dat de blender dat niet aankon, waardoor hij niet meer blendde… Ik deed het ijs en de suiker er maar vast bij in de hoop dat het los zou komen, maar uiteindelijk heb ik de bevroren aardbeien er uit moeten vissen voordat hij het weer deed. Tip: gebruik verse aardbeien :). Toen het na veel gedoe toch nog op een shake leek, bleek hij toch nog heel lekker te zijn *fieuw*.

Maak het af met een leuk gekleurd rietje en een stukje fruit op de zijkant van het glas (dat bedacht ik me helaas iets te laat) en genieten maar!

1 Comment

  1. top zo lekker ik heb het zelf ook geprobeerd tis echt de moeite

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: