Navigation Menu+

Oreo Oliebollen

Posted on dec 23, 2014 by in Recepten | 0 comments

Wat doe je als je een pak oliebollenmix en een rol Oreo’s in de kelder hebt liggen? Juist! Bij elkaar gooien en dan maar kijken wat er uit komt. Aangezien alle recepten met Oreo lekker zijn, wist ik bijna zeker dat dit ook wel goed zou komen. En dat was (gelukkig) ook het geval. Omdat het niet echt een uitgebreid recept is, maar ik het toch graag als tip voor nieuwjaar wil geven, geef ik hier beneden een klein overzichtje. 🙂

Bereiding:

20141221_183810 (2)20141221_183916 (2)

Snijd de hele rol Oreo’s in kleine stukjes en voeg die toe aan het oliebollenbeslag (wat je natuurlijk al volgens de verpakking hebt gemixt). Roer het met een lepel door elkaar zodat het goed verdeeld is. Leg hierna een vochtige theedoek over de kom en laat het ongeveer een uurtje rijzen.

20141221_194317 (2)20141221_202619 (2)

Als het beslag klaar is en de olie in de pan of frituur heet is (190 graden), kun je de oliebollen gaan bakken. Ik heb niet echt een tijd bijgehouden, maar ze er gewoon uitgehaald wanneer ik ze mooi gekleurd vond. Let niet op de prachtige vormen van mijn oliebollen, want ik ben geen pro.

De Oreo in de oliebollen is na het bakken lekker zacht geworden en het ziet er ongeveer uit als op de foto rechtsboven. Ik moet er wel bij zeggen dat ze nogal machtig zijn, maar dit zou me zeker niet tegenhouden er nog meer te maken!

Alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: