Navigation Menu+

Koekjes met Jam en Reese’s Pieces

Posted on mrt 23, 2014 by in Recepten | 0 comments

Ingredienten koekjes

Wat doe je op een regenachtige vrijdagmiddag als je alleen thuis bent met je kleine broertje die zich verveelt? Juist, koekjes bakken! Aangezien we geen zin hadden om nog naar de supermarkt te gaan, zocht ik een simpel koekjesrecept waarvan je de ingrediënten al in huis hebt. Ik kwam uit bij jamkoekjes, en als uitprobeersel hebben we ook koekjes met Reese’s Pieces gemaakt (soort M&M’s, maar dan met pindakaasvulling), wat goed gelukt was! Het recept is erg kindvriendelijk, en je hebt verder alleen leuke vormpjes en een oven nodig.

Bereiding:

20140321_143143

Snijd de boter in stukjes en weeg de suiker en het zelfrijzend bakmeel af. Doe de suiker en meel in een kom en meng het vast een beetje door elkaar met een lepel. Voeg de stukjes boter toe en kneden maar!

20140321_145130 20140321_145805

Het zou er nu ongeveer als op de linkse foto uit moeten zien. Doe het ei erbij en kneed het net zolang door tot je er een deegbal van kan maken. Je kan er nu voor kiezen het deeg even in de koelkast te leggen zodat de koekjes dadelijk beter hun vorm behouden, maar als je daar net als wij geen zin in hebt kan je gewoon verder gaan 🙂 Bestuif het aanrecht met voldoende bloem, zodat het deeg niet blijft plakken, en rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Ik heb hiervoor de helft van de deegbal gebruikt, omdat ik van de andere helft nog de Reese’s koekjes wilde maken. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe dit op dezelfde manier als onderstaande foto, want de koekjes zetten nog ietsje uit in de oven.

20140321_153321

Voor de jamkoekjes druk je met je vinger een kuiltje in het midden van alle koekjes en schep je er een beetje jam in. Voor de Reese’s koekjes pak je een stukje deeg en maak je daar een bolletje van. Druk het plat en leg er een paar snoepjes op. Vouw de snoepjes in het deeg en maak er weer een bolletje van. Druk het een beetje plat en leg er nog een paar snoepjes op voor decoratie (zie bovenstaande foto). Aangezien ik maar 1 zakje Reese’s had heb ik maar 4 stuks in elk koekje gedaan, maar later kwam ik erachter dat dat toch wel weinig was, daarom dus 2 zakjes in de ingrediëntenlijst.

Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak de koekjes voor 10 minuten. Na die 10 minuten draai je de bakplaat om zodat de voorste koekjes ook goed gekleurd worden. Bak ze nu nog voor 4 à 5 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

20140321_160402

Je kan de koekjes het beste in een luchtdichte trommel bewaren, maar na een paar dagen worden ze toch wel zacht helaas.

Eet smakelijk!

20140321_162745

 

 

 

Bron: http://www.leukerecepten.nl/recepten/525-jamkoekjes

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: