Navigation Menu+

Devil’s Food Taart

Posted on mei 11, 2014 by in Recepten | 1 comment

Devil's food

Ik kon steeds maar geen goede gelegenheid vinden om deze taart uit te proberen, maar nu was het natuurlijk Moederdag! Een perfecte dag voor chocoladetaart 🙂 Devil’s Food is een Amerikaanse bakmix die gemaakt wordt met olie, zodat hij extra luchtig wordt. Ik heb de mix en frosting een tijdje geleden bij usfoodz.nl gekocht, maar sinds kort kun je deze ook bij de Jamin kopen, ik zag meerdere soorten bij het American Candy gedeelte staan. Aangezien het recept wel in het Engels op de achterkant staat (met andere maatsoorten etc.) deel ik nu mijn ervaring en de vertaling met jullie!

Bereiding:

20140510_190946

Doe de mix samen met het water, de olie en de eieren in een grote kom en mix dit door op lage snelheid tot het een geheel is (ong. 30 seconden). Mix daarna nog 2 minuten door op middelhoge snelheid en klaar is het beslag! Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Giet hier het beslag in en tik het een paar keer op het aanrecht, zodat de luchtbellen eruit gaan.

20140510_192932

Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak hem voor ongeveer 30 minuten. Ik had hem zelf eerst 35 minuten op 160 graden gebakken, maar na +20 minuten was hij pas gaar.. Dit kan aan mijn oven liggen (aangezien hij daar wel vaker moeite mee heeft), maar ik denk dat 180 graden beter is. De taart is gaar als je er een satéprikker insteekt en er schoon uitkomt. Laat hem 15 minuten afkoelen in de vorm en laat hem daarna helemaal afkoelen op een rekje.

20140510_205052 20140510_231037

Nadat hij helemaal is afgekoeld kun je hem natuurlijk vullen en garneren zoals je zelf wilt, maar ik heb voor nu gewoon de bedoelde manier aangehouden. Snij de taart in tweeën en smeer de onderste laag in met de frosting. Zorg dat je nog wel genoeg over hebt voor de buitenkant. Leg de twee delen weer op elkaar en frost de rest van de taart met een spatel. Bij gebrek aan spullen heb ik de taart versierd met met het restje smarties van de piñata koekjes. Ik heb er een regenbooghartje op gemaakt, aangezien het natuurlijk wel voor moederdag was 🙂

Presenteer de taart op een mooi plateau of bord en smullen maar! (Ik heb hem geproefd en hij is heerlijk! Echt een aanrader)

20140511_112655 20140511_112743

 

 

1 Comment

  1. Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker proberen !!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: